logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Jos käytät liemikuutioita, tämä artikkeli takaa että ette enää tee niin!

Sekä liha- ja vihannesliemikuutiot ovat hyvin suosittuja. Niiden ansiosta keitto valmistuu silmänräpäyksessä ja niillä on voimakkaampi maku.

Ravitsemusterapeutit kuitenkin kertovat, että sinun pitäisi luopua siitä mukavuudesta ja valmistaa liemi itse. Alla luettelo syistä:

1. Suolan lähde

Tiedetään, että suola lisää makua, mutta se myös epäterveellistä, säilöö vettä elimistöön ja nostaa verenpainetta! Suolan sijaan, on parempi kääntyä yrttien puoleen - kun keitto tuoksuu ja lisää ruokahalua!

2. Ne sisältävät palmuöljyä

Vaikka kookosöljy on terveellistä, palmuöljy ei ole hyväksi meille! Sillä ei ole ravintoarvoa, mutta se lisää rasvakudosta, mikä puolestaan vaikuttaa pahan kolesterolin tasoon.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

3. Arominvahventeet

Kuten edellä on esitetty, on parempi lisätä makua yrteillä kuin (kuten tässä tapauksessa liemikuutioilla) kemian tuotteilla: glutamaatit ovat vain esimerkkejä niistä. Näitä aineita löytyy myös pikanuudeleista...liiallinen kemikaalien syöntu aiheuttaa päänsärkyä, edistää painonnousua, aiheuttaa kemiallisia reaktioita ja hikoilua...

4. Keinotekoiset väriaineet

Tiesitkö, että liemikuutioiden tuotannossa käytetään ammoniakkia, joka aiheuttaa vatsavaivoja ja hyperaktiivisuutta?

Millä sitten korvata epäterveelliset liemikuutiot?

Asiantuntijat suosittelevat omatoimista valmistusta perinteisesti keittämällä vihannekset tai liha, ja sen lisäksi on mahdollista tehdä "aromaattinen tahna": porkkanaraastetta, persiljaa, selleriä, sipulia ja erilaisia yrttejä (esim. pippuria, liperiä, korianteria, maustepippuria, jne). Muussaa ne keskenään ja muovaa niistä kuutioita, jotka voidaan sitten jäädyttää muotoon pakastimessa. Sen ansiosta ne pysyvät pitkään syötävinä, ja niin meillä on luonnolliset ja maukkaat kuutiot :)

Jakamisen arvoinen juttu!

Lähteet:


1, 2.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.