logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Herkullinen, kauraleipä banaanilla ja pähkinöillä – laktoositon tai gluteeniton!

Monet pitävät voileipien syömisestä aamuisin, mutta jokainen leipä tai sämpylä ei kuitenkaan ole terveellinen ja vähäkalorinen...entä mitä mieltä olette herkullisesta, itsetehdystä leivästä, joka on kaiken lisäksi terveellistä ja vähäkalorista? :)

ainesosat:
- 2 munaa
- 1/2 dl oliiviöljyä (100 g)
- 2 kupillista vettä (500 ml)
- 1 rkl sokeria (10 g)
- 5 dl kaurajauhoja tai kaurahiutaleita
- 2 kypsää banaania
- n. 150 g hienonnettuja pähkinöitä
- 12 g kuivahiivaa.

Tämä kakun suuri etu on, että sinun ei tarvitse kaulita sitä – sekoitus riittää :) Näytämme, askel askeleelta, miten valmistaa tämä herkullinen leipä:

1. Kahden munan vatkaamisen jälkeen lisää hieman öljyä, jatkaen vatkausta koko ajan.

2. Lisää vesi, paloiksi leikatut banaaninpalat ja sokeri - vatkaa uudelleen. Ps. Parhaiten toimi kuuma vesi.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

3. Vatkattuun seokseen lisätään kaurapuuroa – vähän kerrallaan, jotta seoksesta ei tule kokkareista.

4. Kun meillä on tasainen seos, lisää hiiva ja sekoita kaikki hyvin uudestaan.

5. Lopuksi lisää pähkinät - jo ilman vatkaamistakin, riittää kun yksinkertaisesti sekoitat ne seokseen lusikalla.

6. Seos laitetaan jääkaappiin puoleksi tunniksi. Sillä välin lämmitä uuni 210 asteeseen.

7. Puolen tunnin päästä levitä seos muottiin ja laittaa uuniin 50 minuutiksi (sen jälkeen aseta uuni 180 asteeseen!).

8. 40 minuutin kuluttua, kannattaa kurkistaa uuniin ja tarkastaa (lävistämällä leipä tikkua yms. käyttäen), ja katsoa onko se valmista. Tämä vie korkeintaan 50 minuuttia.

9. Kun leipämme on hyvää (sen pitää pysyä hieman kosteana), odota sen jäähtyy... ja ei kun hyvää ruokahalua :)

Leipä pitäisi syödä 4-5 päivän sisällä, mutta vakuutamme sen olevan niin herkullista, että se on syöty parissa vuorokaudessa :)


Tämä resepti kannattaa jakaa muidenkin kanssa!

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.