Viisi vinkkiä, miten valita täydellinen kypsä ja makea vesimeloni!
Yleisin tapa tarkistaa onko hedelmä kypsä, on ulkonäön perusteella. Kotimaisten hedelmien kanssa tämä vielä toimii. Tilanne on hieman erilainen on trooppisten hedelmien kanssa. Koska kesä on käynnissä, ja koska vesimelonikausi on jo alkanut, päätimme kertoa viisi salaisuutta, miten valita niistä paras!
1. Alapuoli
Pinta, mikä on maata vasten melonin kasvaessa tulee olemaan vaaleampi kuin loput hedelmän pinnasta. Kun kyseessä on epäkypsä vesimeloni, tämä paikka on valkoinen tai vaalean vihreä, joten meidän pitäisi valita ne, joissa tämä kohta on värjäytynyt keltaiseksi tai jopa oranssiksi.
2. Muoto
Vesimelonit jaetaan uroksiin ja naaraisiin. Urokset ovat soikeampia ja niissä on vetisempi maku. Pyöreät ovat naaraita ja ne on tunnettu siitä, että niissä on enemmän makeutta.
3. "Verisuonet"
Joidenkin vesimelonien pinnassa näkyvät ruskea viivat, jotka näyttävät verisuonilta. Tällainen väritys on ominaista poikkeuksellisen makeille hedelmille.