logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Jos pidät lihasta, et voi jättää näitä viittä marinadia huomiotta! Tässä grillikauden hitti!

Lihan marinointi on taidetta; Se ei ole pelkästään muutaman ainesosan lisäämistä, jotta ruoka näyttäisi hyvältä, mutta sillä on myös suuri vaikutus lihan makuun ja koostumukseen. Grillikausi on käynnissä, joten päätimme kerätä teille joitain parhaista lihan, kalan ja kasvisten marinaadeista, jotka suosittelemme kokeilemaan tänä kesänä.

Balkanin marinadi
2 kiloon lihaa:
3 kpl punaista paprikaa
120-150 g korianterinsiemeniä
650 g maustamatonta jogurttia
Puolikkaan sitruunan mehut
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Paista paprikat uunissa tai grillissä, leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja sekoita jogurttiin, sitruunamehun ja mausteiden kera. Korianterinsiemeniä voidaan korvata tuoreilla lehdillä; tulee kuitenkin olla varovainen määrän suhteen, koska tuoreella korianterilla on erottuva ja voimakas maku ja tuoksu.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Välimerellinen marinadi
2 kiloon lihaa:
450 ml oliiviöljyä
650 ml kasviöljyä
Puolikkaan sitruunan mehut
varrellinen tuoretta timjamia
3 varrellista rosmariinia
2 varrellista salviaa
1 valkosipulinkynsi
mustapippuri ja suola oman maun mukaan

Sekoita molemmat öljyt ja lisää sitruunamehu, pippuri ja karkeasti silputut yrtit. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen tasaisella puolella ja lisää se myös marinadiin.

Appelsiinimarinadi
2-3 kiloon lihaa
1 appelsiini
2 valkosipulinkynttä
2 ruokalusikallista kuivattua basilikaa
1 tl kardemummaa
650 ml kermaa
250 g majoneesia
suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Kuori appelsiini ja purista mehu ja sitten lisää valkosipuli, basilika ja kardemumma. Mausta suolalla, pippurilla ja lopuksi kerma ja majoneesi. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti ja pyörittele liha marinadissa.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.