logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Tutustuttuasi tähän täydelliseen pizzataikinareseptiin, suosikkipizzeriasi menettää yhden asiakkaistaan!

Nykypäivänä pizza ei ole iso juttu, mutta kuinka paljon enemmän iloa antaakaan kotitekoinen pizza? Se ei ole niin vaikeaa kuin miltä se vaikuttaa! Tämä resepti toimii pohjana mille tahansa pizzalle, se onnistuu aina ja ei vaadi liikaa työtä. Se toimii, siinä on rapeat reunat ja se on aina hyvin paistunut. Oli se sitten lounaalla tai perhejuhlilla, pizzalla on aina faninsa jokaisessa seurueessa!

Ainesosat:
340 g jauhoja
250 ml haaleaa vettä
2 tl oliiviöljyä
1 tl sokeria
1,5 tl suolaa
5 g kuivahiivaa

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Valmistus:
Kuumenna uuni 230 asteeseen. Liuota hiiva haaleasssa vedessä ja jätä kymmeneksi minuutiksi. Lisää kulhoon sitten jauhot, suola ja sokeri. Vaivaa taikinaa noin 5-10 minuuttia, ripottelemalla mukaan jauhoja kunnes taikina on tasaista ja venyvää. Aseta se sitten lämpimään vielä 10 minuutiksi.

Tämän jälkeen, vaivaa taikinaa vielä uudelleen, tällä kertaa lisäämällä oliiviöljyä. Jaa taikina annoksiin, peitä foliolla ja jätä nousemaan 45:ksi minuutiksi niin että taikina nousee vähintään kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen aseta noussut taikina pellille haluamaasi, halkaisijaltaan noin 30 cm:n muotoon. Paista 10-15 minuuttia haluamillasi täytteillä.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.