logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Tämä espanjalainen kaneliherkku hyväksyttiin kotona ensimmäisestä maistiaisesta lähtien...Nam.

Almoyshavena on poikkeuksellisen makea ja aromaattinen leivonnainen, joka on peräisin todennäköisimmin arabialaisesta keittiöstä, vaikka se omaksuttiin nopeasti espanjalaisten juutalaisten, eli sefardijuutalaisten keskuudessa. Tästä reseptistä pitävät kaikki, jotka pitävät kanelista ja... jotka eivät halua maksaa itseään kipeiksi.

ainesosat:

- 200 ml vettä
- 50 g voita
- 50 ml auringonkukkaöljyä
- 3 kananmunaa
- 130 g vehnäjauhoa
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl kanelijauhetta
- ripaus suolaa

Valmistaminen:

1. Kaada vesi ja öljy kattilaan ja lisää voi. Kiehauta, ja kun ainesosat on sekoitettu perusteellisesti, otamme kattilan pois levyltä.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

2. Lisää jauhot ja suola - sekoita hyvin puulastalla tai suurella lusikalla.

3. Lisää kananmunat – koko ajan sekoittaen

4. Levitä uunipellille leivinpaperi tai rasvaa kasvisöljyllä. Kasvisöljyä levitimme myös leivonnaisen päälle.

Loput reseptistä seuraavalla sivulla.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.