logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Miksi ravintolan riisi maistuu paremmalta kuin kotona tehty? Tiedämme vastauksen!

Päinvastoin kuin luullaan, täydellisen riisin tekeminen ei ole helppoa - se on joko liian kovaa, liian pehmeää, tahmeaa, kärähtänyttä...riippuu paljon siitä, minkä riisin valitsemme, mutta ravintolakokit sanovat, että on olemassa muutamia yleisiä vihjeitä, jotka kannattaa ottaa huomioon valmistaaksesi herkullisen aterian, jossa riisi on pääosassa!

1. Huuhtelu ja liotus

On tärkeää huuhdella riisi huolellisesti, mikä on tärkeää erityisesti tavalliselle valkoiselle riisille.

Ruskea lajike vaatii liotusta vedessä ainakin 30 minuutin ajan, vaikkakin sitä suositellaan liotettavan tunnin ajan.

Huuhtelulla ja liotuksella on monia hyiä puolia – riisi ottaa paremmin vettä, huuhtelee myrkyt ja torjunta-aineet... Huomio! Villiriisi on jätettävä veteen yön yli.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

1. Huuhtelu ja liotus

On tärkeää huuhdella riisi huolellisesti, mikä on tärkeää erityisesti tavalliselle valkoiselle riisille.

Ruskea lajike vaatii liotusta vedessä ainakin 30 minuutin ajan, vaikkakin sitä suositellaan liotettavan tunnin ajan.

Huuhtelulla ja liotuksella on monia hyiä puolia – riisi ottaa paremmin vettä, huuhtelee myrkyt ja torjunta-aineet... Huomio! Villiriisi on jätettävä veteen yön yli.

2. Annostelu

Tärkeää on riisi, minkä riisin valitsemme. Jos pidämme pitkästä riisistä kuten basmati- tai jasmiiniriisistä, on suositeltavaa käyttää 1,5 dl vettä 1 dl:aan riisiä.

Ruskean riisin kohdalla, on hyvä olla 2 dl vettä jokaista riisidesilitraa kohti.

Villiriisi kypsentyy pisimpään, joten se tarvitsee eniten vettä: 1 dl riisiä vaatii 3 dl vettä.

Lisää vinkkejä seuraavalla sivulla!

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.