logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Tee yksi taikina ja se jakautuu itseestään kahteen osaan paistamisen aikana! Selvitä taianmaisen leivoksen salaisuus!

Kevyttä kuin pilvi, omaperäinen leivos, joka jakautuu itsestään kahteen kerrokseen. Vain muutama erittäin yksinkertainen ainesosa, ja tulos yllättää jokaisen herkkusuun! Sitruunan kevyt tuoksu antaa leivokselle sen kevyyden ja tuoreuden, joten jos kyllästyt tavallisiin torttuihin ja kekseihin, tämä resepti on sinulle!

Ainesosat:
150 g jauhoja
150 g margariinia
150 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 kananmunaa
1 sitruuna
6 dl maitoa
tomusokeria pinnalle siroteltavaksi.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Valmistus:
Sulata margariini ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja munanvalkuaiset kahteen eri kulhoon. Sekoita keltuaiset vaniljasokerin kanssa, lisää sulatettu margariini ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi, lisää maito ja lopuksi lisää jauhot vähitellen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lisäten sitruunamehu (vaihtoehtoisesti myös raastettua sitruunankuorta, jos haluat leivoksen olevan sitruunaisempi).

Yhdistä sitten vaahto keltuaismassan kanssa käsin lastaa tai lusikkaa käyttäen vähitellen lisäämällä valkuaista keltuaisiin. Tämän jälkeen kaada koko massa muottiin (ohjeen mukainen määrä on tehty muotille suuruudeltaan noin 17 x 27 cm). Paista 45 minuuttia 160 asteessa ja sitten (kun leivos jäähtyy), laita jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunti. Tällä tavoin taikina jakauuu kahteen kerrokseen.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.