logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Näin herkullista sitruunakakkua en ole syönyt pitkään aikaan, ja kun hän kertoi tekemisen kestävän vain 25 minuuttia, täytyi minun kysyä reseptiä!

Jos pidät makeista jälkiruoista virkistävällä sitruunaisella vivahteella, kokeile tätä reseptiä! Tämä yksinkertainen taikina valmistetaan yhdessä kulhossa muutamassa minuutissa! Sitten lyhyt paisto ja upea leivos on valmis! Se on tuoksuva, mehukas ja suussa sulava!

Ainesosat:
2,4 dl vehnäjauhoja
1,8 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl ruokasoodaa
2 munaa
0,6 dl kreikkalaista jogurttia
3 rkl öljyä
2 sitruunankuorta
2 rkl sitruunamehua

kuorrute:
120 g tomusokeria
1 sitruunankuori
2-4 rkl sitruunamehua

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Valmistus:
20 cm x 20 cm kakkumuotissa:
Taikinan kaikki ainesosat sekoitetaan huolellisesti käsin kulhossa, missä tahansa järjestyksessä. Kaada taikina muottiin, paista 20 minuuttia 180 asteessa (koita tikulla kunnes kakku on keskeltä kuiva).

Jäähdytä vuokaa noin 5-10 minuutin ajan, irrota muotista ja kaada kuorute päälle: Kuorutteen valmistamiseksi sinun on yhdistettävä tomusokeri sitruunankuorten kanssa ja lisää vähitellen sitruunamehu. Sekoita kunnes koostumus on tasainen. Tarjoile jäähdytettynä, koristeeksi voit laittaa päälle vielä sitruunankuorta. Hyvää ruokahalua!

Voit nähdä koko valmistuksen myös alla olevalta videolta:

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.