logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Onko sinulla pieni lapsi kotona? Älä koskaan tee tätä virhettä! Salaatti voi olla erittäin vaarallista.

kolibakteeritartunnan saaneiden merkittävästä määrästä johtuen Kanadan terveysvirasto antoi lausunnon, jossa todettiin, että 28.12.2017 mennessä tartunnan saaneita ihmisiä oli 41 ja kuolleita kaksi. Ongelmaa on esiintynyt vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa, mutta tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että se toimii vakavana varoituksena kaikille. Syy? Yhä useammin syömme valmiiksi pestyä ja pakattua salaattia, ja sitä harvemmin itse pesemme raaka-aineet. Se on virhe!

Kuten Kanadan terveysvirasto tiedottaa, roomalainen salaatti oli kolibakteerin kontaminoima. Valitettavasti bakteereja ei voi nähdä eikä tuntea millään tavalla, eivätkä sen oireet ole kovin ominaisia:

- vatsa sekaisin
- pahoinvointi ja oksentelu
- kehon lämpötilan nousu
- päänsärky
Oireet voivat ilmetä ensimmäisen ja kymmenennen päivän välillä vihanneksen syömisestä. Useimmat tapaukset eivät vaadi sairaalahoitoa, mutta muista, että tartunnan saanut henkilö voi levittää bakteereja! Ei sovi myöskään unohtaa, että jokainen käy läpi kolibakteeritartunnan eri tavalla. Jotkut päätyvät oireilemaan kevyesti, ja toiset päätyvät sairaalakäynteihin, munuaisten vajaatoimintaan, epileptisiin kohtauksiin tai jopa kuolemaan!

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Tämä ei ole raporttien loppu! Brittien tekemän tutkimuksen mukaan ja arvostetussa lääketieteen aikakauslehdessä"Applied and Enviromental Microbiology" julkaisussa, pakatut ja esipestyt salaatinlehdet ovat kolibakteerien lähde! Lääketieteellisen portaalin Medonetin, siteeraten edellämainittua tutkimusta, varoittavat esimerkillään, että teoriassa tuottajan pesemässä salaattissa on myös salmonellatartunnan riski.Tämä ei ole raporttien loppu! Brittien tekemän tutkimuksen mukaan ja arvostetussa lääketieteen aikakauslehdessä"Applied and Enviromental Microbiology" julkaisussa, pakatut ja esipestyt salaatinlehdet ovat kolibakteerien lähde! Lääketieteellisen portaalin Medonetin, siteeraten edellämainittua tutkimusta, varoittavat esimerkillään, että teoriassa tuottajan pesemässä salaattissa on myös salmonellatartunnan riski.

Kolibakteeritartunnan puhkeaminen Yhdysvalloissa ja Kanadassa sekä aikaisemmin Yhdistyneessä kuningaskunnassa kiinnittivät laajalti huomiota ongelmiin vihanneksissa, joita kuluttajat pesevät vähemmän. Uskomme, että kauniisti pakatut salaatin lehdet todella pestään kolme kertaa. Tutkijat mursivat tämän myytin! Seuraavalta sivulta voit lukea, mitä sinun tulee tehdä tartunnan välttämiseksi.

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.