logo Jaa asia jolla on merkitystä!

Onko sinulla pieni lapsi kotona? Älä koskaan tee tätä virhettä! Salaatti voi olla erittäin vaarallista.

Lääkärit suosittelevat, että peset kädet huolellisesti lämpimällä vedellä ja saippualla ennen ja jälkeen salaatin koskemisen. Salaatti - vaikka se on pakattu - on tarpeen pestä tällä tavalla:

- Kuori ulkoimmat lehdet pois
- Pese salaattia juoksevan, viileän veden alla
- älä liota salaattia pesualtaassa täynnä vettä, koska se voi olla bakteerien saastuttama kanssa ruoanjämien jäljiltä jne.

Salaattia voidaan säilyttää jääkaapissa jopa 7 päivän ajan, ellei se ole muuttunut ruskeaksi ja rumaksi sitä ennen.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se. Jaa Facebookissa

Muista, että pakatut salaatit - vaikka ne olisivatkin pestyjä - eivät ole vakuumipakattuja, joten niissä voi kasvaa bakteereja. Tuoreiden vihannesten tapauksessa meillä ei ole varaa laiskotella ja ne tulee aina pestä oikein. Otetaan myös huomioon, että erityisesti pikkulapset, iäkkäät ihmiset ja raskaana olevat naiset altistuvat kolibakteeritartunnan aiheuttamille komplikaatioille.

Jaa tämä artikkeli Facebookissa!

Jaettu nyt

× Tykkää sivustamme jaatama.fi Facebookissa. Pidin siitä jo.